Total War: Warhammer II aangekondigd

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Total War: Warhammer II aangekondigd

Ontwikkelaars Creative Assembly en Games Workshop hebben vandaag Total War: Warhammer II aangekondigd. Dit is het tweede deel uit de Warhammer-trilogie. Ook maakten zij bekend dat vlak na de release een extra campaign-map beschikbaar gesteld gaat worden.

In Total War: Warhammer II kunnen spelers commando voeren over vier nieuwe rassen: de High Elves, Dark Elves, Lizardmen en een nog onbekend ras. Spelers kunnen in verschillende maps de strijd aangaan met andere rassen. Director Ian Roxburgh geeft aan dat het succes van de eerste game de ambitie groter heeft gemaakt om het vervolg groter en beter te maken.

In de campagne-modus strijden spelers om de heerschappij van de Great Vortex. De Great Vortex draait al millenia lang boven het thuisland van de elfen. Aan jou de taak om de Vortex te redden of juist te vernietigen. Vlak na de release wordt ook een gecombineerde campaign-map met gebieden uit zowel het eerste en het tweede deel uitgebracht. Deze is echter alleen verkrijgbaar voor de spelers die beide games bezitten.

Total War: Warhammer II verschijn later dit jaar voor de pc.