Torchlight 3 zal niet binnenkort verschijnen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Torchlight 3 zal niet binnenkort verschijnen

Mocht je hopen dat ontwikkelaar Runic Games hard aan het werk is aan Torchlight 3, dan is er slecht nieuws. Het team heeft geen interesse om een derde deel in de serie te maken omdat ze het even beu zijn. De komst van Diablo 3 speelt ook parten.

De Torchlight-games zijn zowel kritisch als commercieel grote successen gebleken en veel fans hopen dan ook op een derde deel in de serie. Ontwikkelaar Runic Games snapt dat wel, maar weigert om aan een derde deel te beginnen. Ze voelen zich burned out op de franchise en willen zich even distantiëren en iets nieuws maken. Maar dat is niet de enige reden. President van Runic Games Marsh Lefler legt uit in een interview dat de concurrentie die ze nu hebben ook een reden is waarom ze niet aan Torchlight 3 beginnen. Ten tijde van de eerste Torchlight en het vervolg was er geen grote titel in het genre aanwezig waardoor een klein bedrijf met een kleine game die niche op kon vullen. Maar nu sinds Diablo 3 aanwezig is kijkt Runic Games er toch iets anders tegenaan.

“Laten we er niet omheen draaien; Diablo 3 doet het momenteel geweldig. Diablo 3 is een ontzettend leuke game. Niet dat Torchlight 2 dat niet is, maar het is gewoon anders. Als we nu een Torchlight 3 zouden gaan maken, zouden we moeten concurreren met Diablo 3. Dat was in de tijd van Torchlight 2 wel even anders…”

Diablo 3 kreeg tijdens de release veel kritiek omdat het spel volgens spelers niet volledig was. De problemen rondom de massale toestroom van spelers zorgden ook wekenlang voor inlogproblemen omdat de servers het niet aankonden. Sindsdien zijn de gemoederen getemperd en lijkt Diablo 3 op de troon te zitten. Het zou inderdaad uitermate moeilijk worden voor een kleinere studio om tegen een grootmacht als Blizzard op te boksen. Runic Games is ondertussen bezig met een nieuwe game genaamd Hob. Die game is geïnspireerd door de Zelda-serie.