Top raiding-guild verbannen vanwege uitbuiten glitch in World of Warcraft

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Top raiding-guild verbannen vanwege uitbuiten glitch in World of Warcraft

Welkom terug in de wonderbaarlijke raiding-wereld van World of Warcraft. Hier wordt met bloed, zweet, tranen en soms ook bugs gevochten met het motto: ‘de eerste, de beste’. Dat was deze keer het geval met de guild Fusion. De guild hoopte op een iets makkelijker gevecht tegen Star Augur Etraeus met behulp van een glitch, maar dit eindigde in een tijdelijke verbanning.

Zoals bij alle raid-bosses in World of Warcraft bestaat ook het gevecht tegen Star Augur Etraeus in de Nighthold-raid uit meerdere fases. Nu hebben sommige spelers uitgevonden dat ze met behulp van een bepaald tactiek een bug in een van deze fases kunnen in hun voordeel kunnen gebruiken. Hiermee wordt het gevecht makkelijker doordat er minder tegenstanders verschijnen. Dit werd twee dagen geleden al aan Blizzard gemeld, maar de gewoonlijke gang van zaken is dat men de glitch simpelweg niet mag benutten.

De leden van Fusion dachten hun geluk te proberen en maakten hier tijdens hun poging op moeilijkheidsgraad Mythic gebruik van. Dit lukte hen dan ook, waardoor ze de derde guild werden die dit voltooid had. Helaas verdween de vreugde al snel: Toen Blizzard erachter kwam wat ze hadden gedaan, heeft de ontwikkelaar ze verbannen. Hoe lang dit zal duren, is niet bekend. Met een beetje pech kan Fusion de opgedane achterstand niet meer inhalen en is de guild voorgoed zijn positie kwijt.

De top drie van raiding guilds bestaat nu uit Serenity, Exorsus en Method. Serenity en Exorcus hadden de raid voor Fusion al gedaan. Method lukte het vijftien minuten na Fusion. De leden van Method konden waarschijnlijk hun geluk niet geloven toen ze het nieuws te horen kregen. Zo blijkt maar weer dat je nooit kunt voorspellen wat er gaat gebeuren in de raiding-wereld van World of Warcraft.