Tony Hawk ook niet blij met status van Tony Hawk-games

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Tony Hawk ook niet blij met status van Tony Hawk-games

Ooit waren het de meest legendarische skategames, maar de gloriedagen van de Tony Hawk-games lijken voorbij. Dat terwijl de beste man aan wie de games hun naam ontlenen nog best wel eens op een skateboard staat. Hij is het er dan ook net als de fans niet mee eens dat er nog zo weinig gedaan wordt met de Tony Hawk Pro Skater-serie.

In 1999 verscheen de eerste Tony Hawk Pro Skater-game waarmee Activsion in samenwerking met de professionele skater Tony Hawk een van de beste skategames op de markt bracht. Deze samenwerking werd doorgezet tot aan het laatste deel in 2015, dat een stuk minder goed is ontvangen dan de eerste delen. Inmiddels is het na nog wat remasters helemaal stil geworden rond de serie, tot grote ergernis van de skatelegende zelf zo lijkt het.

Op Twitter laat meneer Hawk weten dat hij er echt niets aan kan doen dat er niets meer gedaan wordt met Tony Hawk Pro Skater-serie, wan Activision bezit alle rechten. Een fan reageerde op de tweet met de opmerking dat het raar is dat iets waar je eigen naam aan hangt, niet van jezelf kan zijn, waarop Hawk reageerde met “You have no idea…”. Het lijkt er dus op dat de skater niet helemaal tevreden is met de status van de gameserie.

Activision is voor zover wij weten niet bezig met een Tony Hawk Pro Skater-titel en het is maar de vraag of dat ooit nog gaat gebeuren.