Tom en Jerry krijgen een live-action remake

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Tom en Jerry krijgen een live-action remake

Tom en Jerry, de beroemde geanimeerde kat en muis, krijgen een live-action remake. Warner Bros. gaat de film maken. Er bestaan veel verschillende Tom en Jerry-films en -tv-seizoenen, maar deze zijn allemaal geanimeerd. Dit is de eerste live-action film van de kat en muis.

William Hanna en Joseph Barbara ontwierpen Tom en Jerry in 1940. Van 1940 tot 1958 werden er 114 Tom & Jerry-animatiefilms geproduceerd door de Metro-Goldwyn-Mayer cartoonstudio in Hollywood. De animatiereeks won meerdere prijzen, waaronder enkele Oscars voor Beste Korte Animatiefilm. 

De live-action-film zal geregisseerd worden door Tim Story. Story is bekend van de films Fantastic Four (2005) en de film Ride Along (2014) met Kevin Hart. Er zal geen sprake zijn van het aannemen van stemacteurs. Tom en Jerry zijn in de film namelijk, net zoals de animatiefilms, ‘stomme figuren’ en praten dus niet.

Tom en Jerry zijn niet de enigen die een nieuwe film krijgen. Warner Bros. gaat namelijk ook een nieuwe film maken over Scooby Doo. Deze film wordt wel een animatiefilm. Deze Scooby Doo reboot heeft tot zover de titel S.C.O.O.B. gekregen en is rond 2020 te zien. De releasedatum voor de live-action-film van Tom en Jerry is eind 2020.