Tom Clancy op 66-jarige leeftijd overleden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Tom Clancy op 66-jarige leeftijd overleden

De gerenommeerde auteur en script schrijver Tom Clancy is vandaag op 66-jarige leeftijd overleden. Gamers kenden Clancy met name van game series als Splinter Cell en Rainbow Six. De meest recente game waar de naam van Clancy aan verbonden is zal het in 2014 uit te komen The Division zijn.

Tom Clancy, geboren in 1947, stond bekend om zijn vermogen tot het schrijven van militaire actieverhalen. Zijn talent kwam tot uiting in meerdere media, waaronder boeken, televisieseries, films en games. In de laatste categorie was hij vooral bekend als schrijver van scripts voor de Ghost Recon, Splinter Cell en Rainbow Six series. Daarnaast was hij ook actief betrokken van de ontwikkeling van bordspellen en richtte hij in 1996 de ontwikkelstudio Red Storm Entertainment op die tegenwoordig onderdeel is van Ubisoft.

“Een van de laatste dingen waar m’n vader en ik over praatten was hoe dankbaar hij was voor z’n fans”, vertelde Thom Clancy, zoon van en aspirerend game ontwikkelaar, via Twitter. “Dat is een sentiment dat ik momenteel deel. Wat er echt toe doet is dat we op goede grond afscheid hebben genomen en dat de laatste herinnering die ik van hem heb er een zal zijn van een glimlach op zijn gezicht”.