Toernooien, uitverkoop en veel meer tijdens QuakeCon 2017

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Toernooien, uitverkoop en veel meer tijdens QuakeCon 2017

De West-Europese wereld is deze week in de ban van gamescom 2017, maar in Dallas, Texas begint vanaf 24 augustus de eenentwintigste versie van QuakeCon, de jaarlijkse conventie opgezet door Bethesda.

QuakeCon is sinds 21 jaar geleden de jaarlijkse conventie in Dallas, Texas opgezet door Bethesda. Ook dit jaar is dit de uitgelezen kans voor het publiek om vroegtijdig kennis te maken met games die nog in ontwikkeling zijn. Zo kun je dit jaar op de beursvloer deze games vinden: Wolfenstein II: The New Colosssus, Dishonored: Death of the Outsider en The Evil Within 2.

Verder vindt er tijdens de conventie ook een Quake Champions-toernooi plaats. De teams strijden om een prijs van 1 miljoen dollar en het toernooi wordt gestreamd via Twitch. Quake Champions is deze week verkrijgbaar als early access via Steam. Gamers die thuis deze week deelnemen aan het promotie-evenement krijgen een speciale skin voor de Lightning Gun.

Tot slot worden de releasedata voor de verschillende VR-games die Bethesda nu ontwikkelt bekendgemaakt in een videobericht van Tim Willits, studio director van Id Software, en Pete Hines, PR & Marketing van Bethesda Softworks. De releasedata zijn als volgt:

Skyrim VR: 17 november 2017 (PlayStation 4)
DOOM VFR: 1 december 2017 (PlayStation 4 en pc)
Fallout 4 VR: 12 december 2017 (pc)