Toekomstige extra content Overwatch zal gratis zijn

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Toekomstige extra content Overwatch zal gratis zijn

Blizzard heeft vandaag wat informatie losgelaten over Overwatch, de eerste nieuwe IP van de ontwikkelaar sinds 17 jaar. In een video die op YouTube verscheen werden een aantal vragen van fans over de nieuwe MOBA beantwoord. Zo zal er na de release alleen maar gratis extra content uitkomen volgens Blizzard.

Game director Jeff Kaplan is tot nu toe “erg trots” op de game en vooral op de 21 personages die speelbaar zijn op de dag van de release. Er werd echter door veel fans gevraagd of er nog meer personages, maps en andere DLC in de planning staan. Kaplan zei het volgende daarover:

Over deze kwestie zijn wat zorgen geweest bij ons en de community. We hebben ideeën voor aanvullende personages en levels die we graag in de game willen stoppen. Er is lang over nagedacht en uiteindelijk hebben we besloten extra content te verwerken in toekomstige patches en dus niet als (betaalde) DLC. We hopen dat dit de zorgen bij de community wegneemt.

Verder vertelt Kaplan dat er al Easter Eggs in Overwatch zijn verwerkt waar nieuwe personages in worden geteased. Ook heeft Blizzard nog geen idee hoe frequent nieuwe content zal worden toegevoegd en wanneer dit zal worden gedaan. Ook staan de hoeveelheid nieuwe personages en levels nog niet vast.

Overwatch is een MOBA die naast de pc ook uit gaat komen voor de huidige generatie consoles. Er is nog geen specifieke datum bekend, maar er wordt verwacht dat Overwatch in de zomer van 2016 zal verschijnen.