Titanfall zal niet op Xbox Live Games on Demand verschijnen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Titanfall zal niet op Xbox Live Games on Demand verschijnen

Titanfall, de nieuwe game van Respawn Entertainment, zal niet te koop zijn via Xbox Live Games on Demand. De digitale versie zou de verwachtingen van zowel uitgever EA als Respawn Entertainment niet waar maken. Dit maakte EA bekend in een bericht op de support-site van de game.

Volgens het bericht is de beslissing genomen na de game uitgebreid getest te hebben op de Xbox 360. EA stelt dat een lancering op Games on Demand niet de ervaring van de game over kon brengen zoals Respawn deze heeft bedacht. “Na uitgebreid testen vonden we dat de game niet de ware Titanfall-ervaring weet over te brengen en dus is besloten de game niet naar Games on Demand te brengen.”

“Aangezien we nooit officieel hebben aangekondigd dat de game naar Games on Demand zou komen, hopen we dat gamers kunnen begrijpen dat de beslissing is genomen om de kwaliteit te bewaren”, aldus EA. Een precieze reden voor het niet verschijnen op Games on Demand is niet gegeven, maar we vermoeden dat het te maken heeft met het feit dat de harde schijf zowel de schijf-data als de installatie data van de game zou moeten verwerken. Eenzelfde probleem dook eind vorig jaar op met de digitale versie van Grand Theft Auto V.