Titanfall-update brengt in-game cash en dagelijkse uitdagingen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Titanfall-update brengt in-game cash en dagelijkse uitdagingen

Respawn Entertainment, ontwikkelaar van Titanfall, heeft aangekondigd dat bij de nieuwe update voor de game in-game cash zal krijgen, om onder andere Burn Cards te kopen in de game. Toch betekent dit niet dat er microtransacties naar de game komen.

De nieuwe update voor de game zal op 31 juli verschijnen voor PC en Xbox One, tegelijkertijd met het nieuwe DLC-pakket Frontier’s Edge. Tijdens het spelen zullen spelers in-game cash gaan verdienen, wat ze kunnen besteden in de Black Market. Deze nieuwe markt stelt spelers in staat om pakketjes Burn Cards te kopen, die spelers in staat stellen om tijdelijke power-ups te krijgen. In de Black Market kunnen spelers bundels van kaarten kopen die gericht zijn op specifieke speelstijlen.

Toch betekent de aankondiging van het in-game geld niet dat er microtransacties naar de game zullen komen; een belofte van Respawn. “We hebben meerdere keren aangegeven dat er geen microtransacties naar Titanfall zullen komen. Wees niet bang, want we plannen om onszelf aan deze belofte te houden – GEEN MICROTRANSACTIES,” aldus David Schafer, designer van de game.

Naast de toevoeging van in-game geld en de Black Market zal de update ook dagelijkse uitdagingen gaan bevatten om de game voor spelers interessant te houden. Ook krijg je voortaan de melding dat een vriendelijke speler op je Titan meelift, zodat je niet kostbare aanvallen hoeft te verspillen.