Titanfall producer: “Winst maken maakt me niks uit”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Titanfall producer: “Winst maken maakt me niks uit”

Drew McCoy, één van de producenten van Titanfall, heeft in een interview gezegd dat hij geen flauw idee heeft of de game succesvol is en winst maakt.

“I ain’t give a shit” was het antwoord van meneer McCoy toen hem werd gevraagd of Titanfall succesvol is. Hij zegt niet in het vak te zitten voor het geld, maar vanwege de liefde voor het vak.

“Ik weet niet of we winst draaien. Ik weet niet of het aan de verwachtingen voldoet van investeerders. Dat boeit me eigenlijk niks. Waar ik wel iets om geef is dat we een game hebben geleverd die men kan spelen en van kan genieten. Dat veel mensen ervan genieten en dat het genoeg geld heeft opgebracht zodat wij als studio verder kunnen gaan, is genoeg succes voor mij. We maken games omdat we er van houden ze te maken.”

Hij vertelde dat hij niet dezelfde weg als Call of Duty en Battlefield wilde bewandelen en daarom voor iets nieuws koos. Hij hoopt dat met het succes van Titanfall andere studio’s geïnspireerd worden om ook hun eigen ding te doen in plaats van mee te lopen met de kudde.

“Er zijn gigantische flops geweest. Games die nageaapt zijn van anderen, van studio’s die dachten dat als ze simpelweg iets kopieerden, men het in grote getalen zou kopen, waarna het faalde. De reden waarom, is omdat ze de reden waarom de game zo goed was misten en ze zelf niks nieuws probeerden.”