Titanfall oorspronkelijk niet voor Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Titanfall oorspronkelijk niet voor Xbox One

Respawn heeft toegegeven dat Titanfall eigenlijk nooit gepland was voor de Xbox One. Het plan was om de game uit te brengen voor de Xbox 360 en PC, maar veranderingen in technologie verantwoordden de overstap.

Het is vreemd om te denken dat Titanfall ooit niet in de steigers stond voor de Xbox One, aangezien Microsoft de game de laatste jaren helemaal heeft ingepalmd voor de nieuwe console. In een interview heeft Richard Baker van Respawn verteld dat er in het begin van ontwikkeling nooit sprake was van een Xbox One-versie.

“We waren in het begin niet van plan om een Xbox One-versie van Titanfall te maken. Misschien is het maar beter dat we het wel hebben gedaan: het heeft naar mijn mening een positieve invloed gehad op de PC-versie. Het gaf ons de extra push om voor DX11 te gaan en zelfs te kiezen voor 64-bit. Ik weet zeker dat het een stijgende lijn zal vormen. Nieuwe videokaarten kunnen altijd meer, waardoor het ontwikkelen voor de PC een uitdaging blijft om te kijken hoe ver het nu te pushen is dankzij bijvoorbeeld een nieuwe Direct X.”

Titanfall is nu verkrijgbaar voor Xbox One en zeer binnenkort voor PC en Xbox 360. De game is nu al het slachtoffer van flink wat controversie, al moeten we in Nederland nog een klein beetje geduld hebben om de game te spelen.