Titanfall 2 op PS4 Pro niet native 4K, wel stabielere frame rate

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Titanfall 2 op PS4 Pro niet native 4K, wel stabielere frame rate

Ook EA’s aankomende shooter Titanfall 2 kan zich in het rijtje voegen van games die voordelen geniet op de PlayStation 4 Pro, al zal ook deze game niet in volledig 4K draaien op de console. Wel zal de game een meer stabiele frame rate krijgen.

Dit heeft de executive producer van de game, Drew McCoy, laten weten tegenover Stevivor. Tegelijkertijd gaf hij ook aan dat native 4K op de console een utopie is. Een console heeft daar gewoon de rekenkracht niet voor, aldus McCoy.

Het is geen native 4K en ik zou verrast zijn als iemand ooit native 4K bij AAA level games heeft gezien. Het gebruikt gewoon veel rekenkracht. Het aantal GPU dat daarvoor zorgt, is ongelooflijk veel.

De nadruk heeft bij het ontwikkelteam van Respawn dan ook meer gelegen bij een frame rate van 60 frames per seconde, of dicht in de buurt ervan. Op elke console wordt dan ook resolution scaling toegepast om die frame rate zo hoog mogelijk te houden. Gezien de PlayStation 4 Pro meer rekenkracht heeft dan de Xbox One en de standaard PlayStation 4 zal de game dus wel een betere resolutie kunnen hanteren, alsook een stabielere frame rate hebben, vervolgt McCoy.

Dat Titanfall 2 ook een PlayStation 4 Pro-versie zou krijgen heeft Respawn nooit officieel aangekondigd, waarvoor de studio een beetje het verwijt bij Sony legt. Volgens McCoy kwam Sony dermate laat met informatie dat Respawn geen kans meer zag om een presentatie te verzorgen voor de aankondiging van de console.

We kregen niet echt een heads up, zoals de meeste mensen. We kregen dus niet echt een zee van tijd. Niemand wist er iets van tot… ik weet het niet maar het was laat. Gezien het gewoon een PS4 is, maar sneller, is het niet moeilijk om te zeggen ‘wanneer het draait op de PS4, doe dit. Wanneer het draait op de PS4 Pro, doe dat’.

We wilden het absoluut op de PS4 Pro hebben. Wanneer je een AAA game maakt wil je ook gezien worden als een AAA game en welke big budget game gaan we nou niet zien op de PS4 Pro? Je wil echt daar bij zitten. Dus toen Sony de onthulling deed hadden we gewoon nog niets om te laten zien. Ik had enkele telefoongesprekken met ze maar onze schema’s kwamen niet overeen.