‘Tien miljoen verscheepte NX’en tegen 2017’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Tien miljoen verscheepte NX’en tegen 2017’

Ondanks dat Nintendo verwacht dat er tegen 2017 twintig miljoen NX’en verscheept zullen zijn, zijn de hardwarefabrikanten minder optimistisch. Zij verwachten dat er tussen de tien en twaalf miljoen exemplaren van hun nieuwste console verscheept gaan worden in 2016.

Volgens de website Digitimes zal de Nintendo NX aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar in massaproductie gaan. Het Taiwanese bedrijf Foxconn Electronics zal volgens de site de productie voor z’n rekening nemen, terwijl andere bedrijven zoals Macronix, Coxon Precise Industrial, Delta Technology, Jentech en Nishoku Technology voor de onderdelen van de NX zullen zorgen.

Volgens onderzoek van de website Digitimes zal de 10 tot 12 miljoen van de NX genoeg zijn om de concurrentie bij te benen. Zij schatten in dat de Xbox One van Microsoft in 2016 13 miljoen exemplaren zal verschepen en de PlayStation 4 van Sony 18 miljoen eenheden. Aangezien de NX van Nintendo pas later in het jaar zou moeten verschijnen, zou dit relatief goed zijn.

Ondertussen is er nog steeds niets bekend over Nintendo’s aankomende console. De naam NX wordt nog steeds als placeholder gebruikt bij gebrek aan beter. Nintendo heeft eerder aangegeven meer informatie te delen over de console in 2016. Als de massaproductie van de console inderdaad aan het begin van het tweede kwartaal begint, lijkt het erop dat we de console op z’n vroegst in de herfst van 2016 moeten verwachten. In dat geval zouden meer informatie en een officiële onthulling van de console vroeg in het jaar moeten gebeuren.