THQ Nordic koopt de rechten van Outcast

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
THQ Nordic koopt de rechten van Outcast

THQ Nordic koopt de rechten van de IP Outcast. Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht. Wat dit betekent voor de toekomst van de franchise is nog niet bekend. 

De rechten van Outcast lagen bij de Belgische ontwikkelaar Appeal. Zij verkopen de rechten van de eerste drie titels aan THQ Nordic. Alles rond de overdracht van de rechten handelen beide partijen nu af in de Zweedse vestiging van de uitgever. De verdere ontwikkeling van deze franchise gebeurt vervolgens in de Oostenrijkse vestiging van THQ Nordic. De uitgever heeft niet bekendgemaakt wat de verdere plannen zijn voor Outcast.

Outcast verscheen in 1999 voor het eerst voor de pc en kreeg in 2017 een volledige remake: Outcast: Second Contact. Deze game is ontwikkeld door Big Ben Interactive, die de titel uitbracht op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Beide games vertellen het verhaal van de Amerikaanse overheid die een ruimtesonde stuurde naar de planeet Adelpha in een alternatief universum om deze te verkennen. Door deze sonde ontdekken wetenschappers een buitenaardse beschaving. Deze beschaving zit niet te wachten op dit ruimtetuig en schieten de sonde kapot. Hierdoor ontstaat er een zwart gat dat het bestaan van onze aarde bedreigt. Om dit op te lossen sturen de Verenigde Staten de voormalige Amerikaanse Navy SEAL Cutter Slade en drie wetenschappers naar de planeet. Dan loopt het mis, want bij de landing op Adelpha raakt Slade de drie wetenschappers kwijt. Dat is waar je missie als speler begint.