THQ Nordic doet Darksiders III uit de doeken

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
THQ Nordic doet Darksiders III uit de doeken

THQ Nordic heeft officieel aangekondigd dat het samen met Gunfire Games druk bezig is aan Darksiders III. Na eerdere geruchten kondigde de uitgeverij vandaag de sequel aan. Met de game kwam ook een eerste trailer beschikbaar.

Eerder vandaag verscheen op Amazon al een pagina over een nieuwe Darksiders-game. Daarbij bleek het te gaan om een te vroeg gepubliceerde pagina, want niet veel later pakte THQ Nordic de kans om de game officieel te bevestigen. De game zal worden ontwikkeld door Gunfire Games, een nieuwe studio bestaande uit onder andere voormalig werknemers van Vigil Games. Zo zijn de game director, uitvoerend producent, technical director en lead environment artist van Vigil Games in de nieuwe studio actief.

In Darksiders III zullen spelers in de schoenen stappen van Fury, die op jacht is naar de verlichaming van de zeven zonden. Daarbij zal de game zich afspelen rond dezelfde tijd als Darksiders 2. De herkenbare hack-and-slash gameplay en puzzels uit de serie maken ook in het derde deel weer hun opwachting.

De game moet ergens in 2018 verschijnen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.