The Witness wordt vaak illegaal gedownload

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witness wordt vaak illegaal gedownload

Volgens Jonathan Blow is zijn nieuwste game The Witness de meest populaire titel op “een bepaalde torrentsite”. Hoewel hij blij is dat zoveel mensen de game willen spelen, loopt hij nu veel geld mis dat hij graag in het ontwikkelen van zijn volgende game had willen steken.

Blow heeft door middel van een paar Tweets laten weten dat The Witness erg in trek is bij torrentsites. Hij liet niet weten op welke torrentsite zijn nieuwste puzzelgame populair is, maar het belooft niet veel goeds. Blow en zijn bedrijf Thekla lopen hierdoor veel geld mis. Een nieuwe game die gelijk is aan of groter van schaal is dan The Witness lijkt zo niet mogelijk.

De reden waarom het zo makkelijk is om The Witness te verspreiden, is vanwege een gebrek aan een (goede) DRM. Blow zit eraan te denken om een vorm van DRM toe te passen op zijn volgende game om dit te proberen te voorkomen, maar hij is geen voorstander van DRM. Hij zegt dat mensen de vrijheid moeten hebben om dingen te bezitten.

Dit is niet de eerste keer dat Blow gebukt gaat onder de negatieve effecten van het illegaal downloaden van games. Zijn vorige (en eerste) game Braid was ook al het slachtoffer van illegale downloads, dat terwijl Braid nog eens $25 goedkoper was. Het excuus dat mensen de game willen downloaden om te proberen, als ‘een demo’, ging niet op, aangezien er van Braid ook een demo beschikbaar was.