The Witness waarschijnlijk ook naar de Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witness waarschijnlijk ook naar de Xbox One

De Amerikaanse instelling ESRB heeft The Witness van Jonathan Blow een beoordeling gegeven. Op hun website is te lezen dat de keuring niet alleen geldt voor de versie voor de PlayStation 4 en de pc, maar ook voor de Xbox One.

Toen de PlayStation 4 drie jaar geleden in februari werd onthuld, was The Witness van Braid-ontwikkelaar Jonathan Blow één van de games die gelijk werd aangekondigd. Na een zeer lange ontwikkelingsperiode komt de game over een paar weken uit, tegelijkertijd voor de PlayStation 4 en de pc. Over een mogelijke Xbox One-versie is nooit een woord gerept, maar het Amerikaanse ESRB heeft de game al gekeurd, inclusief de versie voor de Xbox One. Dit lijkt erop te duiden dat er wel een Xbox One-versie komt, mogelijk vroeger dan later.

In het verleden heeft Blow nooit gezegd dat er géén Xbox One-versie van The Witness zou verschijnen, maar hij heeft zich er nooit positief over uitgelaten. Hij refereerde naar de tijd dat hij Braid naar de Xbox 360 probeerde te brengen en dat Microsoft moeilijk was om mee te werken. Daardoor leek het er niet op dat de puzzelgame ook op de console van Microsoft zou verschijnen. Maar met het nieuws dat de game gekeurd is (wat aangeeft dat de game voltooid is, aangezien het anders opnieuw gekeurd moet worden) zullen Xbox One-bezitters waarschijnlijk niet veel langer moeten wachten dan de bezitters van een PlayStation 4 of pc.