The Witness bevat bijna onmogelijke puzzels

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witness bevat bijna onmogelijke puzzels

Jonathan Blow zegt dat de meeste mensen die The Witness zullen spelen verre van alle puzzels zullen voltooien. Sterker nog, hij voorspelt dat maar 1% van alle spelers een specifieke puzzel zal oplossen.

Tijdens de onthulling van de PlayStation 4 was The Witness één van de meest in het oog springende titels van alle games die getoond werden. Nu, een paar jaar later, hoeven we niet lang meer te wachten aangezien The Witness 26 januari uit zal komen. Maker en geestelijke vader Jonathan Blow (die voorheen ook al Braid maakte) licht een tipje van de sluier op en claimt dat veel puzzels in de game niet voor de meeste mensen weggelegd zullen zijn. Hij is zelfs zo zelfverzekerd dat hij zegt dat er één puzzel in zit die zo moeilijk is, dat maar 1% van alle spelers in staat zullen zijn de puzzel op te lossen.

Vanwege het hoge aantal puzzels werd hem gevraagd of hij eraan zat te denken om een aantal moeilijke puzzels te verwijderen om spelers tegemoet te komen. Hij zegt dat hij eerder puzzels zou verwijderen die volgens hem niet goed zijn, in plaats van puzzels die te moeilijk zijn.

“Ik heb honderden dingen uit The Witness gelaten. Dingen waarvan ik dacht dat ze niet goed genoeg waren om te blijven. Moeilijke puzzels zaten daar niet bij. Er zit minstens één puzzel in The Witness die vrijwel niemand, hoogstens 1% van alle spelers, uit zal vogelen.”

Volgens Blow zal de game in totaal 667 puzzels bevatten en zal het de gemiddelde speler zo’n 20-25 uur kosten om de game uit te spelen. Maar om de game uit te spelen is het niet nodig om alle puzzels op te lossen. Het schijnt ongeveer 100 uur te kosten om dat voor elkaar te krijgen.