The Witness aangekondigd voor Xbox One

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
The Witness aangekondigd voor Xbox One

In een interview met IGN heeft creator Jonathan Blow van ontwikkelaar Thekla Inc. aangegeven dat The Witness een release gaat krijgen voor op de Xbox One. De game zal nog volgende maand uit moeten komen voor de console van Microsoft.

The Witness is een puzzelgame die zich afspeelt op een eiland. De speler kan de open wereld verkennen en komt hierbij in aanraking met diverse constructies die over het land verspreid zijn. Om verder te komen, moeten er diverse puzzels opgelost worden. Op 26 januari 2016 kwam de game al uit voor pc en PlayStation 4. Hoewel er werd gespeculeerd over een versie voor de Xbox One, kwam er niks concreet naar buiten tot het interview van Jonathan Blow met IGN vandaag.

Het team van Thekla Inc., de studio achter The Witness, is momenteel hard aan het werk aan de Xbox One-versie. Duidelijk wordt al dat er, op wat technische verbeteringen na, geen verschillen zullen zijn met de versies die eerder dit jaar verschenen. Erg lang zouden we er niet op hoeven wachten, gezien de game gepland staat voor een release op 13 september 2016; volgende maand dus al.