The Witcher-serie meer dan 25 miljoen keer verkocht

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
The Witcher-serie meer dan 25 miljoen keer verkocht

CD Projekt Red komt vandaag met een heuse mijlpaal; The Witcher-serie heeft namelijk 25 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. Deze aantallen hebben betrekking op alle drie de delen uit de serie.

Dat de serie populair was onder gamers, bleek al uit de vele positieve recensies die rondom de games verschenen. Zelf gaven wij het laatste deel in de serie in onze review een 95. De populariteit van de games wordt nog eens extra onderstreept door de verkoopcijfers. De ontwikkelaar geeft ook direct aan dat dit verkoopaantal ongeveer een omzet van 236,5 miljoen euro behelst.

De periode waarover deze aantallen zijn gehaald, bedraagt de launch van The Witcher tot aan 31 december 2016. Jammer genoeg is er niet bekendgemaakt welk deel het grootste aandeel heeft in dit geheel. Wel geeft de ontwikkelaar nog uitleg over hoe ze deze cijfers hebben gehaald:

Jarenlang hebben wij een constante kwaliteitsprioriteit gehad op een beperkt aantal producten. Doordat de verkoopcijfers van de gehele serie constant hoog lagen, konden we ook doorgaan met onze aanpak. Deze was vooral gericht op de lange termijn om zo extra aandacht besteden aan onze games.

Dat CD Projekt Red vooral op de lange termijn bezig was, blijkt wel uit het feit dat ze sinds de oprichting pas drie games hebben gemaakt. Al deze games waren tot nu toe toegespitst op The Witcher. Later dit jaar volgt CD Projekt Red nog met een spin-off van de serie en krijgt het spel Gwent uit The Witcher 3 een eigen game. Deze moet in het laatste halfjaar van 2017 verschijnen. Tevens geeft de ontwikkelaar aan dat ze nog steeds druk is met de ontwikkelingen van haar nieuwe IP Cyberpunk 2077. Wanneer deze game uitkomt, lees je dat natuurlijk meteen op Pixel Vault.