The Witcher-ontwikkelaar schuwt seks niet

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witcher-ontwikkelaar schuwt seks niet

CD Projekt Red, ontwikkelaar van de Witcher games, heeft in het verleden geen moeite gehad met seks in games, hoewel ontwikkelaars “tactvol moeten zijn”, aldus level designer Miles Tost. Dat hij niet vies is van sekscenes in videogames getuigt ook de laatste telg in de serie, The Witcher 3: Wild Hunt die wederom een aantal pittige beelden zal gaan vertonen.

“We maken volwassen games voor volwassen spelers”, aldus Tost. “Seks is, nou ja, een onderdeel van een volwassen leven”, vertelde hij in een interview met PlayStation Lifestyle. “Het belangrijkste is het niet te overdoen, niet je game te verkopen met seks. Zolang je tactisch blijft in wat je doet, zolang je een legitieme reden hebt om seks in je spel te stoppen zit er volgens mij geen gevaar in”. Eerder dit jaar meldde CD Projekt Red dat The Witcher 3: Wild Hunt geen interactieve seks scenes zal kennen (zoals bijvoorbeeld in de God of War games wel zo is) maar meer gebruik zal maken van cutscenes tijdens de betreffende onderdelen.

Ook werd Tost gevraagd was de uitdagingen waren bij het ontwikkelen van de console versies van de game, die naast op PC ook op de PlayStation 4 en Xbox One zal uit komen. Ondanks grote verbeteringen binnen de mogelijkheden die de nieuwe consoles bieden meldde Tost: “Een vastgesteld budet voor performance is een uitdaging. PC’s, hoewel ik niet zeg dat dit per se de beste manier is, geven je de mogelijkheid om de lat hoger te leggen met betrekking tot visuals omdat je altijd de hardware kunt upgraden. Het is anders op consoles omdat je een vast budget hebt voor performance waar je je aan moet houden. Daarnaast zijn er ook een hoop of technische certificeringen waar je aan moet voldoen om door de keuring te komen. Dat moesten we allemaal leren”.