The Witcher III wellicht niet 1080p op consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witcher III wellicht niet 1080p op consoles

CD Projekt Red, de ontwikkelaar van The Witcher III: Wild Hunt, heeft gereageerd op een recent rapport waarin een medewerker zou hebben gezegd dat de game niet op een 1080p resolutie zou draaien op de PlayStation 4 en Xbox One. Marketing manager Tomasz Tinc meldde tegenover Gamespot dat de studio continue bezig is met het optimaliseren van de game en dat een uiteindelijke resolutie nog niet bepaald is.

“Zoals visual effects artist Jose Teixeria al zei zijn we momenteel hard bezig om de game te optimaliseren en er is nog niets volledig vastgelegd”, aldus Tinc. “Het verantwoordelijke team blijft optimistisch en we zullen ongetwijfeld het meeste uit beide consoles halen. Ik weet dat je misschien concrete informatie zoals de uiteindelijke framerate en resolutie verwacht, maar het is simpelweg onmogelijk om dergelijke info te even voordat de optimalisatie is afgerond”.

Tijdens een interview vanaf gamescom vertelde Teixeria dat CD Project Red gaat voor de hoogst mogelijke resolutie op de PlayStation 4 en Xbox One, maar hij erkende dat de game wellicht full-HD niet zou gaan halen. “Ik weet niet of dat gaat lukken. Als ik eerlijk ben heb ik geen idee. Waarschijnlijk niet”. Wel was hij er zeker van dat de framerate van de game op minimaal 30fps zou liggen.