The Witcher 3 zal niet nog een keer uitgesteld worden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witcher 3 zal niet nog een keer uitgesteld worden

CD Projekt RED zweert dat The Witcher 3: Wild Hunt niet nog een keer uitgesteld zal worden. Dat beloofde CD Projekt RED oprichter Marcin Iwinski plechtig in een interview met Eurogamer.

In een interview met de website Eurogamer, vertelde Iwinski dat het uitstellen van de derde game in de Witcher-serie tot februari 2015 meteen de laatste keer is dat de game zal worden uitgesteld.

“Dit is niet onze eerste game. We zijn geen nieuwelingen. We zullen de game niet alsmaar blijven uitstellen. Als we meer tijd dan dit nodig hebben zouden we niet zeggen dat de game in februari uitkomt, maar in juni of zo. We hebben deze beslissing gemaakt omdat we inmiddels kunnen inschatten hoeveel werk er nog verzet moet worden en hoeveel tijd we daarvoor nodig hebben. Dus, waar het op neerkomt, is dat de game niet meer uitgesteld zal worden.”

Aanvankelijk was Iwinski en zijn team behoorlijk nerveus voor de reactie die zou volgen op het nieuws dat de game niet meer in 2014 uit zou komen. Hij was echter aangenaam verrast door de positieve feedback en reacties die hij kreeg van fans.

“Het was zo van; ‘het vergt ballen om te zeggen dat je meer tijd nodig hebt en dat jullie er hard aan werken en meer geld in investeren’. Dat was erg fijn om te horen, want grote games zoals dit hebben veel tijd nodig. Je zal nooit het plan wat je in je hoofd hebt perfect uit kunnen voeren, want er zijn altijd dingen die (moeten) veranderen. Maar met de extra tijd die we nu hebben kunnen we allerlei mooie dingen toevoegen.”