The Witcher 3 uitbreiding Blood & Wine “beter dan de game zelf”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witcher 3 uitbreiding Blood & Wine “beter dan de game zelf”

Het is nogal een moedige uitspraak van CD Projekt RED, maar volgens de Poolse ontwikkelaar zal het aankomende uitbreidingspakket van The Witcher 3, Blood & Wine, zo goed zijn dat het wellicht wel beter is dan de game zelf. Als we de talloze awards en reviewcijfers erop naslaan lijkt dat vrijwel onmogelijk, maar we dagen CD Projekt RED uit om ons ongelijk te bewijzen.

De reden voor dit statement is dan ook dat Blood & Wine totaal anders is volgens de ontwikkelaar, zoals aangegeven in een interview met Eurogamer Italië, en dat is te danken aan de totaal nieuwe omgeving waarin dit twintig uur durende epos zich voltrekt. Zo zal Blood & wine zich afspelen in Toussaint, een gebied dat onaangetast is door de oorlog, en daardoor meer ruimte biedt voor een complexer verhaal.

Een van de dingen die men bij CD Projekt RED graag wilde implementeren in de uitbreiding was een “charismatische antagonist”, die meteen ook wat meer complexiteit in het verhaal zou brengen; een verhaal dat fans “zeker zullen waarderen”. Gezien het volgens de ontwikkelaar Geralts laatste verhaal moet vormen, wilden ze dan ook alles uit de kast halen om dit slotakkoord memorabel te maken.