The Witcher 3 NPC toont humor van CD Projekt RED

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Witcher 3 NPC toont humor van CD Projekt RED

Er is een nieuwe NPC ondekt in de nieuwe expansion voor The Witcher 3: Wild Hunt, Hearts of Stone. De NPC komt over als iemand van de belastingdienst en confronteert mensen die van de cow-killing-exploit gebruik hebben gemaakt.

Laat het niet gezegd worden dat CD Projekt RED niet over een gevoel voor humor beschikt. In de expansion Hearts of Stone voor The Witcher 3: Wild Hunt is een NPC die spelers confronteert met een aantal exploits waar ze mogelijk aan deel hebben genomen. De naam van de NPC is Walthemor Mitty (afgeleid van het boek The Secret Life of Walter Mitty) en werkt voor een belastingdienst-achtig bedrijf. Hij stelt de spelers een aantal vragen die allemaal te maken hebben met de exploits die voorheen in The Witcher 3 te vinden waren.

Kort nadat The Witcher 3: Wild Hunt uit was gekomen, waren er een aantal slimmeriken die erachter kwamen hoe je ontzettend veel geld kon verdienen. De koeien in The Witcher 3 gaven de speler leer, dat voor relatief veel geld verkocht kon worden. Maar wanneer de speler een uurtje mediteerde waren alle gedode koeien weer tot leven gespawned. Dit zorgde ervoor dat de speler in een mum van tijd veel geld kon verdienen waardoor de economie tussen de speler en de wereld in no time werd gebroken. Spelers die misbruik hebben gemaakt van de verschillende exploits zijn al gestraft, maar dit is een ludieke manier van CD Projekt RED om nog eens om de situatie te kunnen lachen.