The Witcher 3 krijgt Game of the Year-editie

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
The Witcher 3 krijgt Game of the Year-editie

Twitter-gebruiker lifelower kwam eerder vandaag tot de ontdekking dat een Duitse leeftijdsclassificatie-website, USK, een Game of the Year-editie van The Witcher 3: Wild Hunt op hun lijst had staan. Kort daarna gaf de ontwikkelaar van de titel, CD Projekt Red, een statement aan de website Eurogamer waarin de komst van deze editie werd bevestigd.

Vorige maand verscheen Blood and Wine, de laatste uitbreiding voor The Witcher 3. Het duurde niet lang voordat de eerste fans zich af begonnen te vragen of er nog een versie uit zou komen waarin alle DLC gebundeld is. De alerte Twitteraar lifelower spotte de titel, met de aanvulling Game of the Year Edition, vanmorgen op de website USK, waar deze net een leeftijdsclassificatie had ontvangen. Dit zorgde uiteraard voor de nodige geruchten, die niet lang onbevestigd bleven. CD Projekt Red gaf het volgende statement richting Eurogamer:

Al de gratis DLC en updates die The Witcher 3: Wild Hunt tot dusver ontvangen heeft, inclusief de aanzienlijke verandering gericht op de interface, hebben ertoe geleid dat vele gamers ons de vraag hebben gesteld of we bezig zijn met een soort van Game of the Year Edition. Ik kan met blijdschap zeggen dat ik dit kan bevestigen; ja er zijn plannen om zo’n editie uit te brengen. We zullen binnenkort meer details, waaronder een releasedatum, onthullen. In de tussentijd wil ik graag elke fan bedanken voor hun steun: jullie zijn geweldig!

De GOTY-editie zal verschijnen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel de ontwikkelaar in het statement aangeeft nog geen vaste releasedatum te hebben staan, werd Eurogamer door een andere bron voorzien van de datum 26 augustus 2016, maar het is niet duidelijk of dit daadwerkelijk juist is.