The Walking Dead: The Final Season niet meer te verkrijgen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
The Walking Dead: The Final Season niet meer te verkrijgen

Het mysterieuze drama rondom Telltale Games gaat door. Afgelopen vrijdag ontsloeg het bedrijf 275 van de driehonderd werknemers en kondigde faillissement aan. Het was op dat moment nog onduidelijk wat er precies ging gebeuren met de lopende franchises, zoals The Walking Dead: The Final Season. Vandaag verdween de game uit de digitale schappen.

The Walking Dead: The Final Season is vanaf vandaag niet meer te koop via GOG of Steam. Dit is te zien in hun respectievelijke webwinkels. Op de webpagina van GOG staat een bericht waaruit blijkt dat Telltale Games een tijdelijke stop van het verkopen van de game heeft aangevraagd. Daarnaast roept het bericht op om de officiële Twitter-pagina van de ontwikkelaar in de gaten te houden voor eventuele updates.

Wat echter verwarrend is, is dat de officiële Twitter-pagina van Telltale Games al een paar dagen geen bericht meer heeft geplaatst. Het laatste bericht is een aankondiging dat er sprake is van een doorstart omtrent The Walking Dead: The Final Season. In dat bericht wordt tevens nog gegarandeerd dat het tweede hoofdstuk van dit seizoen op 25 september uit zou komen. Duidelijkheid over de situatie is er dus nog niet. We verwachten dat er in de toekomst meer informatie naar buiten zal komen over de staat van The Walking Dead en de andere games die de studio nog in ontwikkeling had. Ook is er sprake van een rechtszaak die door één van de ontslagen werknemers aangespannen is.