The Walking Dead-acteur Scott Wilson overleden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Walking Dead-acteur Scott Wilson overleden

Acteur Scott Wilson, bekend van zijn rol als Hershel in The Walking Dead, is op 76-jarige leeftijd overleden. De acteur zou volgens diverse media overleden zijn aan de gevolgen van leukemie.

Wilson was te zien in meer dan vijftig films en series, waaronder G.I. Jane, Pearl Harbor en The OA. De acteur is, vooral bij jongere kijkers, het meest bekend voor zijn rol als Hershel Greene in The Walking Dead. Hershel was voor het eerst te zien in de aflevering Bloodletting in seizoen twee. In deze aflevering probeert hij Carl Grimes te redden nadat deze is neergeschoten door een rondvliegende kogel.

De cast van The Walking Dead reageert verdrietig op het plotseling overlijden van hun oud-collega. Norman Reedus postte een foto op zijn Instagram waarop Wilson en Reedus (Reedus draagt een eekhoornmasker) staan met daaronder de tekst:

“Never met a guy I like more than this one here ever I’m gonna miss u so much “my main squizz.” 

Reedus laat weten nog nooit iemand te hebben ontmoet die hij leuker vond dan Wilson en dat hij hem verschrikkelijk gaat missen.

Het nieuws van het overlijden van Wilson werd bekendgemaakt vlak na het nieuws dat Wilson terug zou komen in The Walking Dead. Scriptschrijfster Angela Kang bevestigde onlangs dat Wilson te zien zou zijn in het negende seizoen.