The Tomorrow Children – Liefde voor communisme

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Tomorrow Children – Liefde voor communisme

Misschien wel de vreemdste game van afgelopen GamesCom in Keulen, waarin een Minecraft-achtige game gemixt wordt met communistische idealen. Welkom in de wondere wereld van The Tomorrow Children.


Een gefaald Sovjet experiment heeft ertoe geleid dat de mensheid op de rand van uitsterven staat. Overlevenden van deze ramp sturen projecties van klonen richting The Void, de grote leegte die achterbleef, om de wereld en de mensheid opnieuw op te bouwen.

Als speler ben jij één van deze klonen die de taak op zich krijgt om dit te vervullen. Je wordt geteleporteerd naar een dorp waarbij het aan jou is om grondstoffen te verzamelen, menselijk DNA, in de vorm van matroesjka poppetjes, te vinden en aanvallen af te weren van buitenaardse wezens genaamd Izvergs. Gelukkig mag je hierbij rekenen op de hulp van andere spelers, waarmee je medeverantwoordelijk wordt voor het onderhouden van je eigen dorp. Het fijne van dit alles is dat je andere spelers alleen te zien krijgt als zij iets aan het doen zijn wat voor jou van nut is. Mocht je dorp bijvoorbeeld worden aangevallen door Izvergs, dan zie je de klonen van andere spelers het afweergeschut bemannen, want je dorp kan vernietigd worden en dan kun je van voor af aan beginnen, mocht dit gebeuren.

TTC turrets

Als er Izvergs worden vernietigd, dan zullen deze in The Void verschijnen als gekristalliseerde eilandjes. Het is de bedoeling dat je naar deze eilandjes afreist om grondstoffen te verzamelen. De eilandjes hebben allemaal een andere vorm en het is de bedoeling dat je door het eilandje heen graaft en hakt om zo menselijk DNA, ijzer, kristal e.d. te vinden. Je dorp breidt zich uit door menselijk DNA te verzamelen en met de grondstoffen houd je het dorpje draaiende. Je kan niet zo goed tegen het donker, dus zorg er altijd voor dat je licht in de buurt hebt. Als je je te lang in het duister bevindt ga je dood en start je bij het dorpsplein en ben jij al je verzamelde goederen kwijt!

TTC dark

Alles wat je doet in de game wordt onthouden. Dit heeft een reden, want iedere werker moet zich op een gegeven moment gaan melden bij een soort arbeidsbureau. Hier wordt er gekeken hoe nuttig jij bent geweest voor het dorp en krijg je afhankelijk van je score een bepaalde hoeveelheid bonnen. Met deze bonnen kun je dan weer nieuwe items kopen als een pikhouweel, of bepaalde perks zoals een tijdelijk snellere workspeed. Met deze bonnen kun je ook leiders nomineren die in de game zitten. Dit zijn een soort politieke figuren die allemaal iets vrijspelen als zij verkozen worden tot burgemeester, zoals een sneller openbaar vervoer waardoor je sneller op je plaats van bestemming komt. Alle spelers in jouw dorp kunnen iemand nomineren en dit kan veel veranderingen teweeg brengen voor jou als speler afhankelijk van je speelstijl. Iedere bijdrage die je levert, wordt op een gegeven moment vrijgegeven op een openbare lijst, waardoor luie spelers bekend worden gemaakt en een poosje achter de tralies mogen vertoeven. Het motto van deze game is dan ook dat je altijd een bijdrage moet leveren aan de samenleving door te werken.

TTC world

Deze game wordt ontwikkeld door Q-Games onder de goedkeurende ogen van Sony. Het mag gezegd worden dat de PlayStation 4 een unieke game rijker gaat worden, maar sommige bugs kunnen roet in het eten gooien. Je bent gevoelig voor hoogtes in deze game. Als je van een bepaalde hoogte valt ga je dood en start je onherroepelijk weer in het dorp zonder je verzamelde grondstoffen. Het is frequent voorgekomen dat mijn personage is doodgegaan door een val van 10 centimeter hoog en dat is best storend. Veel objecten in de game hebben nog geen goede collision detection, waardoor het nog wel eens wil voorkomen dat je ergens doorheen loopt en vast komt te zitten. Let wel, deze ervaringen zijn ontstaan bij het spelen van een alpha versie van de game. De ontwikkelaar neemt de ervaringen van gamers tijdens de alpha versie om zoveel mogelijk recht te trekken. Al met al heeft Q-Games een interessante game die voortbouwt op de succesformule van Minecraft en met een paar extra puntjes op de I zou The Tomorrow Children een waardige plek in je gamecollectie kunnen krijgen!