The Sims 4 zal geen zwembaden bevatten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Sims 4 zal geen zwembaden bevatten

Het nieuwste deel van The Sims zal geen zwembaden bevatten. Dit zal waarschijnlijk later in een uitbreidingspakket of DLC worden toegevoegd. Maxis legt uit hoe het komt dat de meest populaire manier om je Sims van kant te maken niet van meet af aan in de game zit.

Geef maar toe: je hebt het een keer gedaan. Het was een simpele kwestie om het trappetje van het zwembad weg te halen zodat jouw Sim met geen mogelijkheid het zwembad kon verlaten en uiteindelijk verdronk. Dit stukje zwarte humor moest er wel bewust in gelaten zijn, maar zwembaden zijn in het geheel bewust uit The Sims 4 gelaten. Rachel Franklin van Maxis legt uit:

“Het komt vanwege de basis die we hebben gelegd met de nieuwe technologie voor The Sims 4. Deze nieuwe basis bevat onder andere een nieuw A.I. systeem, een nieuw animatie-systeem, nieuwe tools voor de audio en een nieuw systeem voor de pathfinding van de SIms zelf, om er een paar op te noemen. Dus toen we eenmaal aan de slag gingen, zagen we veel positieve kanten, maar ook een paar negatieve. We wisten dat we een aantal fans teleur moesten gaan stellen dus was het een bittere pil om te slikken.”

Er wordt nu al hevig door de fans gespeculeerd hoe Maxis dit wil op gaan lossen. De meeste fans verwachten dat dit later aan de game toegevoegd zal worden, mits er voor betaald wordt uiteraard. Maar zwembaden is niet het enige wat de game zal missen. The Sims 4 zal ook geen kleuters bevatten.

“Hoewel we weten dat mensen teleurgesteld zullen zijn over de gebreken van sommige mogelijkheden, willen we mensen er aan herinneren dat zelfs zonder die dingen we met The Sims 4 een zeer sterke fundering aan hebben gelegd die nog jaren mee kan.”