The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Nintendo weet hoe belangrijk de The Legend of Zelda-serie is voor fans. De afwezigheid van beelden voor de nieuwe 3D Zelda voor de next-gen was voor veel gamers een tegenvaller, maar Link was zeker te zien. Naast de 3DS-versie van Hyrule Warriors was Link namelijk ook te zien in een nieuwe game voor de 3DS. Een game waarin totems en kostuums centraal staan met de naam The Legend of Zelda: Tri Force Heroes.

Je zult direct wel denken: wat heeft Zelda te doen met totems en kostuums? The Legend of Zelda: Triforce Heroes zal een co-op game worden. Met meerdere Links, welgeteld drie, is het aan jou om puzzels op te lossen, vijanden te verslaan en tempels leeg te roven. Klinkt misschien een beetje té bekend, maar daar komen de totems van pas. De drie Links zullen namelijk om puzzels op te lossen op elkaar moeten gaan klimmen. Met drie Links op elkaar, als een totem, is het dan mogelijk om nieuwe plaatsen te bereiken en een nieuw soort puzzels op te lossen.

Tri Force Heroes 005

Naast de totems wordt er nog een nieuwe mechanic toegevoegd om de game interessant te maken. Link zal in deze game geen gebruik gaan maken van maskers om zijn vaardigheden te veranderen, maar complete kostuums. Denk hierbij aan een boogschutterspak waarmee je drie pijlen tegelijk af kunt vuren of een samurai harnas dat een sterkere spin attack veroorzaakt.

De dungeons in de game zullen ook een compleet nieuwe feel geven. De dungeons zijn helemaal ingericht op de samenwerking tussen de drie Links en het is dan ook vaak niet slim er alleen op uit te gaan. Daar zit hem dan ook meteen de grote kracht of de grote zwakte van de game: de co-op. Nintendo kondigt de game aan als echte co-op game, waarbij je in principe altijd met twee andere spelers aan de gang gaat. Connectie maken met andere spelers zal verlopen via je draadloze verbinding of via download play.

Tri Force Heroes 008

De grote vraag wordt dan natuurlijk: hoe is de verbinding? En misschien nog wel belangrijker: hoe groot is de kans dat de andere spelers niet serieus te werk gaan en gewoon bommen naar je gooien? Met de ervaring die ik heb met games als New Super Mario Bros. ben ik bang dat deze kans vrij groot is. Alle spelers bezitten wel dezelfde hartjes, dus als één persoon geraakt wordt, is iedereen zijn hartje kwijt. Nintendo lijkt dit gedaan te hebben om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand kan lopen, maar dat waag ik te betwijfelen. Daarnaast is er nog zoiets als lag, waar iedere gamer allergisch voor is. Ik kan me voorstellen dat er nogal wat timing-puzzels zullen zijn, dus dan is lag natuurlijk niet gewenst. Als deze zaken achteraf inderdaad een probleem gaat worden, is er in de singleplayer altijd nog de mogelijkheid om twee papieren Link-poppen te recruteren om de dungeons mee te doorlopen.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes lijkt een prima Zelda-game te worden. De game lijkt goed in elkaar te zitten en er lijkt goed over nagedacht, maar het blijft altijd maar afwachten hoe goed de co-op in elkaar zit. Als lag en trollende mede-Links de co-op verzieken, is er gelukkig nog de mogelijkheid om de game singleplayer te spelen. Als de game dezelfde manier in elkaar zit als The Legend of Zelda: Four Swords Adventure met een fatsoenlijke internetverbinding tussen spelers, ben ik nergens bang. We gaan het in de herfst van dit jaar meemaken.