The Last of Us krijgt op Ellie-gerichte prequel-DLC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
The Last of Us krijgt op Ellie-gerichte prequel-DLC

Het veel geprezen The Last of Us (wij gaven de game een 9,5) krijgt begin 2014 het eerste pakket single-player DLC met de naam Left Behind. In de DLC zal de speler echter niet de controle nemen over Joel, maar over Ellie in een periode dat de twee elkaar nog niet kenden.

De Left Behind-DLC werd afgelopen nacht tijdens het launch-evenement van de PlayStation 4 aangekondigd, maar zal enkel op de PlayStation 3 werken. In de DLC neemt de speler de controle over Ellie, die op verkenning gaat in het quarantaine-gebied van Boston en daar Riley Abel ontmoet. Wat de relatie tussen de twee zal zijn is echter nog niet duidelijk.

Spelers met een Season Pass kunnen begin volgend jaar met de DLC aan de slag. Spelers zonder de Season Pass zullen 15 euro voor het pakket neer moeten tellen. Naast de aankondiging van Left Behind kondigde Sony ook een release date aan voor Infamous: Second Son, 21 maart 2014, extra content voor Metal Gear Solid V: Ground Zeroes op de PS4 in de vorm van een Deja Vu-missie en een nieuw deel binnen de Uncharted-serie. Over dat laatste lees je hier meer.