The Last Guardian was bewust absent op PGW

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Last Guardian was bewust absent op PGW

Nadat The Last Guardian op de E3 van dit jaar een comeback maakte, was de titel opvallend afwezig op de Paris Game Week. Sony pakte uit, maar The Last Guardian schitterde door afwezigheid. Shuhei Yoshida legt uit dat ze bewust niks hebben laten zien om zo niets te verklappen.

Eventjes werd er weer gevreesd dat The Last Guardian wederom op een dood spoor terecht was gekomen, maar PlayStation-baas Shuhei Yoshida verklaarde waarom de titel afwezig was. Volgens hem moeten ze zeer selectief zijn wat ze wel of niet laten zien. Het zou zomaar kunnen dat ze teveel laten zien en dingen van het verhaal verklappen.

“De onwikkeling loopt voorspoedig, maar we willen niet te veel laten zien omdat we dan misschien het verhaal verklappen. We wilden laten zien dat het bestaat, dat het werkt en dat het loopt. Het zal niet zo zijn dat we niets meer laten zien tot de game uitkomt, maar we proberen te limiteren wat we in onze media stoppen.”

The Last Guardian was ook op Sony’s Tokyo Game Show presentatie afwezig, maar was daar wel te zien op de showfloor. Bezoekers kregen de kans om een interactieve demo met het dier uit de game te spelen. Volgens Yoshida had die demo ook in Parijs aanwezig moeten zijn, maar door omstandigheden kon het niet zo zijn.