The Journey krijgt een tweede seizoen in FIFA 18

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
The Journey krijgt een tweede seizoen in FIFA 18

In een gesprek met investeerders maakte de directeur van Electronic Arts bekend dat het bedrijf momenteel aan FIFA 18 werkt. Naar eigen zeggen zou de game de emotioneelste, meest meeslepende FIFA tot nu toe zijn. Om dit doel te behalen keert het de story mode van FIFA 17 terug in de vorm van het tweede seizoen van The Journey.

FIFA 17 bevatte een verhaalmodus waarin je het verhaal van de beginnende voetbalcarrière van Alex Hunter volgt. Dit werd verteld met behulp van cutscenes en toegewijde karakters, waaronder bestaande voetballers en managers. Dit zorgde ervoor dat spelers meer gehecht raakten aan de game. Andrew Wilson gaf dan ook aan dat meer dan tien miljoen FIFA-fans The Journey gespeeld hebben.

Vanwege dit succes komt er in FIFA 18 een tweede seizoen van The Journey. Met nieuwe personages en verhaallijnen wil EA er weer voor zorgen dat spelers hun handelingen in de game serieuzer nemen. Daarnaast keert ook de Ultimate Team weer terug, waar ook steeds meer spelers zich mee bezig houden. Het is de bedoeling van EA om met de verbeterde versie van zowel The Journey als de Ultimate Team een FIFA-game te creëren die voor het eerst de nadruk legt op de emotionele banden van spelers met de game.