The Evil Within 2 verschijnt op 13 oktober

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
The Evil Within 2 verschijnt op 13 oktober

The Evil Within 2 was één van de twee langverwachte vervolgen die Bethesda aankondigde tijdens haar E3 persconferentie. In dit vervolg op de survival horrorgame uit 2014 speel je opnieuw als oud-detective Sebastian Castellanos, die op zoek moet naar zijn dochtertje. The Evil Within 2 verschijnt op 13 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In The Evil Within 2 betreden we Union, een vervallen stad die gebouwd is met gebruik van de mind van Sebestian’s dochter Lily. Net als in de originele The Evil Within draait het verhaal om Sebastian, die zijn baan als detective is kwijtgeraakt. Toch zal hij al zijn speurtechnieken in moeten zetten om zijn dochter te vinden en te redden uit de klauwen van de duistere organisatie Mobius.

Union bestaat uit een mix van de claustrofobische ruimtes van het eerste deel en een aantal grotere, meer open gebieden. Spelers krijgen hierdoor iets meer vrijheid om de wereld van The Evil Within 2 te ontdekken. Dit betekent echter niet dat je zonder meer overal heen kunt lopen. Het blijft een survival horrorgame dus resources zijn schaars en een goede voorbereiding is cruciaal om in leven te blijven.

The Evil Within 2 wordt net als het eerste deel ontwikkeld door Tango Gameworks en geregisseerd door Shinji Mikami.