The Evil Within 2 krijgt first-person-modus

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
The Evil Within 2 krijgt first-person-modus

Vond je The Evil Within 2 als echte horrorfanaat nog niet intens genoeg? Dan heeft Bethesda goed nieuws voor je. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om de hele game in first-person-perspectief te doorlopen.

Met uitzondering van een kort stukje aan het eind van de game was The Evil Within 2 een third-person horrorgame. Daar is vandaag verandering in gekomen, want Bethesda heeft de mogelijkheid toegevoegd de volledige game in first-person perspectief te spelen. Het schakelen tussen de twee perspectieven kan simpelweg door een optie in het menu aan te zetten.

Door dit nieuwe perspectief zit je hoofdpersoon Sebastian nog wat dichter op zijn huid en kun je alle gruwelijkheden echt vanuit zijn perspectief meemaken. Shinsaku Ohara van ontwikkelaar Tango Gameworks geeft aan met deze nieuwe modus tegemoet te komen aan een wens van veel horrorfans:

A lot of players like playing horror games in first-person, so for those who want to see some of the game’s situations through Sebastian’s eyes, it’s a really neat experience.

The Evil Within 2 verscheen op 13 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de game kruipen spelers voor de tweede maal in de huid van Sebastian Castellanos, die opnieuw een nachtmerrieachtige STEM-wereld moet betreden.