The Elder Scrolls Online brengt je terug naar Morrowind

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
The Elder Scrolls Online brengt je terug naar Morrowind

The Elder Scrolls Online krijgt binnenkort een flink stuk content erbij en vooral bij fans van de franchise klinkt het heel bekend in de oren. Vanaf aankomende zomer kan men weer op avontuur in Morrowind, de setting van het geliefde derde deel van de serie. Het eiland Vvardenfell maakt haar rentree in de MMORPG van Bethesda en ZeniMax.

De geruchten van een paar weken terug zijn vandaag door Bethesda bevestigd: Morrowind is de eerste grote uitbreiding voor The Elder Scrolls Online. Morrowind is de grootste update tot nu toe voor de MMO en krijgt dan ook een eigen retail-versie. Naast het nieuwe befaamde gebied zit er ook dertig uur aan storymissions in, een nieuwe class, een 4v4v4 PvP-modus en een nieuwe Trial (een dungeon voor 12 spelers). Ook zijn er weer genoeg nieuwe wapens en uitrustingen te vinden.

Wat opvallend is aan deze uitbreiding, is dat ook nieuwkomers direct met de DLC aan de slag kunnen. Bij veruit de meeste MMO’s zijn uitbreidingen vooral bedoeld om de veteranen nieuwe content voor te schotelen, maar in The Elder Scrolls Online: Morrowind hoeven de spreekwoordelijk groentjes niet eerst 50 levels door om het nieuwe eiland te verkennen.

Uiteraard is het voor de wat oudere fans van de franchise helemaal thuiskomen, maar dat wil niet zeggen dat Dagoth Ur of Jiub op je staat te wachten bij aankomst in Vvardenfell. TESO speelt zich nog altijd honderden jaren voor de gebeurtenissen van de originele The Elder Scrolls-games af, maar gelukkig zijn er een aantal facties wel oud genoeg om toch een klein feestje van herkenning neer te zetten. Zo speelt de Morag Tong een belangrijke rol in de verhaallijn die The Elder Scrolls Online: Morrowind toevoegt en is de Dwemer-technologie ook alom aanwezig.

The Elder Scrolls Online: Morrowind verschijnt op 6 juni voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Het hele pakket gaat zestig euro kosten, maar als je in bezit bent van ESO: Tamriel Unlimited, kost Morrowind slechts vier tientjes.