The Division kent geen betalingen om verder te komen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Division kent geen betalingen om verder te komen

Ubisoft Massive, de studio die hard aan het werk is om de langverwachte The Division af te maken, heeft erover nagedacht om een betaaloptie in de game te verwerken. Met die optie zou het mogelijk zijn om direct levels te stijgen ten koste van wat geld.

Het is iets wat veel bij veel mensen frustratie oplevert: de mogelijkheid om met de creditcard andere spelers voorbij te streven. Ubisoft Massive was van plan een dergelijk concept in The Division te verwerken. Tegenover een kleine betaling zouden spelers experience kunnen krijgen en zo makkelijk in level te stijgen zonder daar enige moeite voor te doen. Magnus Jansen van Ubisoft Massive legt uit waarom ze van het plan hebben afgezien:

“We dachten er aan om het te doen, maar het heeft op geen enkel punt in de game gezeten. Er zullen geen microtransacties in de game zitten. Geen makkelijke wegen. Veel mensen vinden dat het leunt tegen ‘pay-to-win’.  Ik zie geen probleem met geld vragen voor extra content, er komt immers ook DLC aan. Maar het plan zou niet eerlijk zijn tegenover mensen die wél de tijd nemen om alles zelf te doen.”

Veel uitgevers zien de optie maar al te graag in hun game verschijnen. Het is een fijne optie voor mensen die de tijd niet hebben om ervoor te zorgen dat hun personages een bepaald level hebben bereikt, dus brengt het extra geld in het laatje. Maar veel andere spelers, die wel veel tijd in hun personage willen steken, vinden dat niet eerlijk.