The Division haalt 2015 mogelijk niet

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Division haalt 2015 mogelijk niet

Nadat The Division ruim een jaar werd uitgesteld, lijkt het erop dat de game zelfs 2015 niet gaat halen. Het project zou te omvangrijk zijn om in zo’n korte tijd af te krijgen.

Veel mensen waren teleurgesteld om te horen dat de team-based online-shooter The Division bijna anderhalf jaar werd uitgesteld naar “herfst 2015”. Maar een bron vanuit Ubisoft zelf (die anoniem wil blijven) zegt dat zelfs dát te optimistisch is.

“We hebben een groter budget gekregen, we zijn momenteel veel extra mensen aan het aannemen en andere Ubisoft studio’s helpen een handje om de game volgend jaar in de schappen te krijgen. Ik ben echter bang dat zelfs die datum aan de optimistische kant is: we hebben nog steeds geen functionele game en we hebben grote problemen om de multiplayer werkend te krijgen in de concept fase”.

Eén van de redenen waarom het langer duurt dan gepland, is de complexiteit van de animaties. Een voorbeeld dat gegeven werd was het dekking zoeken achter een auto: dit zou naar verluid in totaal zo’n duizend verschillende animaties bevatten. Men wilde de game de tijd gunnen die het nodig had, dus werd de game uitgesteld naar 2015. Ze wilde niet “een tweede Battlefield 4” worden.