The Division breekt meerdere records voor Ubisoft en de industrie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Division breekt meerdere records voor Ubisoft en de industrie

Het had zomaar alle kanten op kunnen gaan met Ubisoft’s kakelverse IP The Division. Na diverse keren te zijn uitgesteld, waardoor de kritieken van een hoop gamers de overhand leken te nemen, is de game intussen een krappe week uit. In die week lijken die kritieken totaal tot het verleden te behoren, gezien de game diverse records weet te breken, voor zowel Ubisoft als de gamesindustrie in het algemeen.

The Division verkoopt namelijk goed en dat is een understatement. De game heeft namelijk in de eerste vijf dagen meer dan 330 miljoen dollar opgebracht, wat voor zowel Ubisoft als de gamesindustrie in het algemeen een record is. Eerder gaf Ubisoft al aan dat The Division in de eerste 24 uur al hun snelst verkopende game ooit bleek te zijn, maar deze tendens zet zich dus nog steeds voort.

Dat de game een daverend succes is, blijkt niet alleen uit de verkoopcijfers; ook het aantal spelers dat inlogt op de servers bevestigt de populariteit van The Division. Zo is er gemeten dat het afgelopen weekend tijdens het piekmoment op de servers 1,2 miljoen spelers gelijktijdig ingelogd waren en hebben mensen gezamenlijk al meer dan 100 miljoen uur in de game zitten.