The Division 2 niet op Steam maar in Epic Games store

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Division 2 niet op Steam maar in Epic Games store

Ubisoft gaat The Division 2 niet op Steam uitbrengen. De game zal alleen in de online store van Epic Games of Ubisoft te koop zijn. De reden daarvoor lijkt vrij simpel en dat is geld. Waar Steam maar liefst 30% van het bedrag zelf houdt, haalt de Epic Games store er slechts 12% af. De game zal 15 maart in de online winkel te vinden zijn.

The Division 2 zal bij de release op 15 maart niet te koop zijn via Steam, maar via de Ubisoft en Epic Games store. Ook is aangegeven dat ontwikkelaar Ubisoft met Epic Games zal gaan samenwerken voor geselecteerde titels. Dat kan betekenen dat sommige titels van Ubisoft dus alleen in de online store van Epic Games zullen komen. Het lijkt een bewuste keuze van de ontwikkelaar om voor deze digitale winkel te kiezen. Bij de Epic Games store wordt maar 12% van het verkoopbedrag zelf gehouden. Daar waar bij Steam maar liefst meer dan het dubbele moet worden afgedragen, namelijk 30%. Welke titels van Ubisoft alleen bij Epic Games te koop zullen zijn naast The Division 2 is nog niet bekend.

Verder maakte Ubisoft in een bericht op Twitter de specificaties voor The Division 2 bekend. Wie naar het bericht kijkt, zal merken dat er behoorlijk wat van je pc gevergd zal worden. Met name wanneer je de game op de hoogste kwaliteit wenst te spelen, zal grof geschut moeten worden aangeschaft.