The Culling 2 verdwijnt uit de schappen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
The Culling 2 verdwijnt uit de schappen

Iets meer dan een week geleden werd The Culling 2 aangekondigd en nog op dezelfde dag gereleased. Xaviant hoopte met deze stunt de kleine studio weer op de kaart te zetten, maar de game werd extreem slecht ontvangen. Nu zet Xaviant stappen om de game terug te halen. Wat is er precies gaande?

The Culling 2 verdwijnt binnenkort weer uit de schappen. Dit maakte Xaviant vandaag bekend via een YouTube video, ruim een week nadat de game verscheen. Dat de game slecht ontvangen was, is een understatement. De eerste week bleek uit Steam-Charts dat de game maar door maximaal vijf spelers gespeeld werd. Josh van Veld liet in de video weten dat ze door deze feiten pijnlijk achter de waarheid zijn gekomen: niemand zat te wachten op The Culling 2 in de staat zoals die nu is.

Om dit te rectificeren zet het bedrijf stappen om de game te laten verwijderen uit de digitale winkels. Ook belooft Van Veld dat de gamers die het spel wel gekocht hebben, hun geld terug krijgen. Vervolgens doet hij de tweede aankondiging dat The Culling terugkomt. In retrospect heeft de studio naar eigen zeggen geleerd dat het waarschijnlijk beter was geweest als Xaviant door was gegaan met het ontwikkelen van The Culling. Dit proces willen ze nu weer voortzetten. Om voor een grotere playerbase te zorgen, wordt de game free-to-play. Wanneer we The Culling weer kunnen verwachten is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=24rR69Ygn20