The Crew niet vroegtijdig bij de media

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Crew niet vroegtijdig bij de media

Reviews van Ubisoft’s The Crew zullen niet ten tijde van de release beschikbaar zijn omdat Ubisoft weigert reviewcodes van de game vroegtijdig aan de media te geven. Volgens een statement van Ubisoft is het om zo niemand een oneerlijk voordeel te geven, of een MMO-achtige game af te branden op het gebrek aan spelers.

Ubisoft maakte vandaag het volgende statement:

“Velen van jullie zullen voor advies naar de professionals wenden. Jullie zijn geïnteresseerd wat de media denkt nadat ze een proeftest hebben gedaan op de wegen van The Crew. The Crew is van begin af aan gebouwd als een levende speelplaats vol met racing-fans, dus het is alleen mogelijk om de game te beoordelen wanneer de game tjokvol met andere race-fanaten is. Daarmee bedoelen we dus duizenden en duizenden andere spelers, iets wat dus niet gesimuleerd kan worden door een handjevol journalisten”.

Een rationele beslissing van Ubisoft; een journalist krijgt geen goede indruk van een game wanneer de game volledig draait om de interactie met tientallen, zo niet honderden andere mensen, en er niemand is om mee te spelen. Een correcte en objectieve score kan op die manier niet gevormd worden.

“Er zal geen enkel embargo op de journalisten geplaatst worden. Hoewel we verwachten dat sommige websites op de eerste dag al een review klaar zullen hebben staan, zullen die reviews grotendeel gebaseerd zijn op preview-builds. Die reviews zullen niet volledig betrouwbaar zijn omdat ze een beeld zullen schetsen wat niet overeenkomt met de versie die in de winkels komt te liggen. We hopen dat iedereen de tijd neemt en de game echt ervaart voordat men een oordeel velt”.