The Bureau: XCOM Declassified-ontwikkelaar 2K Marin getroffen door grote ontslagronde

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
The Bureau: XCOM Declassified-ontwikkelaar 2K Marin getroffen door grote ontslagronde

Een groot aantal werknemers van 2K Marin, de studio achter onder andere The Bureau: XCOM Declassified en BioShock 2, is afgelopen nacht ontslagen. Dit melden verschillende bronnen dicht bij de studio tegenover Polygon. Precieze details lijken echter nog te ontbreken.

Wat er precies aan de hand is bij de studio is nog onduidelijk, maar volgens bronnen is aan ‘het merendeel van de studio’ gevraagd om zijn spullen te pakken. Volgens één van de bronnen zijn alleen de ontwikkelaars veilig die al hebben aangegeven dat ze aan de slag gaan bij de nieuwe 2K Bay Area studio, opgericht door voormalig Gears of War-ontwikkelaar Rod Fergusson.

Een andere bron meldt tegenover Polygon dat ze ‘100 procent zeker zijn’ dat 2K Marin zoals we het kende vanaf vandaag gesloten zal zijn. Een vertegenwoordiger van 2K wil niets zeggen over het sluiten van de studio, maar kan wel bevestigen dat de studio ‘heeft gesneden in het werknemersbestand’. Op de vraag hoeveel werknemers er precies zijn ontslagen kon de vertegenwoordiger echter geen precies antwoord geven.