The Binding of Isaac eindelijk beschikbaar in de App Store

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
The Binding of Isaac eindelijk beschikbaar in de App Store

Het heeft even geduurd, maar The Binding of Isaac: Rebirth is eindelijk beschikbaar in de App Store. Vorig jaar had de eigenaar van Nicalis beloofd dat de game ook op iOS-apparaten beschikbaar zou zijn. Deze hoop werd toen gedwarsboomd nadat Apple de aanvraag afkeurde. Uiteindelijk is het toch zover en is The Binding of Isaac: Rebirth nu te koop in de App Store.

In januari 2016 begon Tyrone Rodriguez al met hints dat de game naar iOS zou komen omdat The Binding of Isaac: Rebirth tegen een van de regels van Apple ingaat, werd dit toen der tijd tegengehouden. De game zou namelijk geweld tegen kinderen bevatten en mag daarom niet in de App Store verschijnen. Helaas was hier echter niets aan te doen, aangezien de hoofdpersoon van het verhaal inderdaad een kind is.

Daarna bleek er iets veranderd te zijn. Rodriguez schreef in een Tumblr-post dat de game binnenkort toch beschikbaar zou zijn voor iOS. In het bericht gaf hij aan dat het een universal binary wordt, waardoor je het na aankoop op alle apparaten van Apple kunt spelen. Doordat de game opslag via de iCloud gebruikt, kun je je data op alle apparaten gebruiken. Ook ondersteunt deze versie van de game controllers die gebruikmaken van Bluetooth.

Je kunt The Binding of Isaac: Rebirth nu voor 14,99 in de App Store kopen.