The Banner Saga komt dankzij Sony toch naar Vita

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
The Banner Saga komt dankzij Sony toch naar Vita

Twee jaar geleden kwam The Banner Saga uit voor de pc en mobiel en de game is zo populair geworden dat deze volgende maand ook uitkomt voor de PlayStation 4 en Xbox. De PlayStation Vita zou achter het net vissen door geld- en tijdgebrek bij ontwikkelaar Stoic Studios, maar vandaag kwam Sony op Twitter met goed nieuws voor Vita-bezitters.

John Watson, de oprichter van Stoic Studios, gaf vorige week aan dat de Vita-versie van The Banner Saga niet meer zou verschijnen wegens een aantal redenen.

“Ik was sinds dag 1 erg enthousiast over de Vita-port en ik zou heel graag The Banner Saga op mijn eigen Vita willen spellen. De realiteit is echter dat we met ons kleine team en budget enorm veel vertraging hebben opgelopen. Stoic bestaat uit maar vier fulltime werknemers die allemaal voor 100 procent bezig zijn met The Banner Saga 2. Ook ons budget voor de Vita-versie is verdwenen, omdat eigenlijk twee keer hebben moeten betalen voor de console-ports. Als we die kosten niet meer zouden hebben dan kunnen we misschien onze strategie aanpassen om een Vita-port mogelijk te maken.”

Vandaag kwam Gio Corsi, directeur van third-party producties, met goed nieuws via de onderstaande tweet:

Door de samenwerking met Versus Evil, de uitgever van The Banner Saga, lijkt Sony garant te willen staan voor de kosten die een Vita-port met zich meebrengt. Meer nieuws hierover zullen we, zoals Gio Corsi al aangeeft in de tweet, in 2016 te horen krijgen.