The Amazing Spider-Man 2 game aangekondigd voor voorjaar 2014

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Amazing Spider-Man 2 game aangekondigd voor voorjaar 2014

Gisteren onthulden Marvel Entertainment en Activision dat The Amazing Spider-Man 2 gelijktijdig met de film uit zal komen in het voorjaar van 2014. De game zal naar de nieuwe generatie consoles komen (Xbox One en PlayStation 4) maar zal ook een release zien op de PC, Xbox 360, PlayStation 3, 3DS en Wii U.

“We geven gamers meer mogelijkheden, meer upgrades, meer uitdagingen en meer vrijheid om door te gaan in de game”, aldus Thomas Wilson, hoofd van ontwikkelstudio Beenox. “En omdat de de gane gelijktijdig uitkomt met de film zal dit een vergrote interactieve ervaring worden. Fans van de serie willen dit niet missen”. De game zal een third-person actiespel worden die een alternatieve versie van de verhaallijn van de film volgt.

Spelers zullen nieuwe vijanden en oude vrienden tegenkomen waarmee ze een nieuwe dreiging zullen moeten stoppen. Daar naast zal er ook een grotere nadruk worden gelegd op het hoofdpersonage Peter Parker, oftewel Spider-Man, terwijl hij de motivaties en unieke persoonlijkheden onderzoekt van de vijanden die New York bedreigen. The Amazing Spider-Man 2 zal ook een Hero or Menace systeem kennen die de speler beboet of juist beloont als deze de criminaliteit in de free-roaming stad aanpakt of juist laat opbloeien.