Thargoids keren terug in Elite: Dangerous update

Thargoids keren terug in Elite: Dangerous update

Eerder dit jaar kwamen de eerste berichten van vreemde ontmoetingen met alien-schepen in Elite: Dangerous. In januari kwam er een filmpje online van een speler wiens schip plotseling uit hyperspace getrokken werd om vervolgens gescand te worden door een onbekend schip. De identiteit van de aliens is nu bekendgemaakt. De Thargoids keren terug in de wereld van Elite dankzij update 2.4: The Return.

Na maanden van speculeren is de terugkeer van de Thargoids nu officieel aangekondigd. Update 2.4, getiteld: The Return, introduceert de insect-achtige aliens in Elite: Dangerous als onderdeel van een doorlopende verhaallijn. De terugkeer van de aliens komt op een cruciaal moment in het verhaal van de game, zegt Frontier Developments CEO David Braben. De mensheid is namelijk meer verdeeld dan ooit en het is volgens Braben dan ook aan de spelers om te bepalen hoe de terugkeer van de Thargoids uit zal pakken:

Story events have hinted at the Thargoids’ return for a long time, but the Thargoids are returning at a moment when humanity is at its most divided. The Federation and Empire are at each other’s throats, a second tiny human-occupied bubble has scattered humanity’s greatest pilots, and Thargoid scout ships are drawing near. They have already probed our space, infiltrated our starports and found humanity to be vulnerable. What happens next will be decided by every Elite Dangerous player.

De eerste kennismaking met de Thargoids vond plaats in het uit 1984 stammende Elite, het eerste deel van de Elite-serie. In Elite konden de aliens schepen van spelers uit hyperspace trekken om ze vervolgens te dwingen tot een gevecht. Bovendien was het als lid van de Galactic Navy mogelijk om een missie aan te nemen waarbij geheime informatie gesmokkeld moest worden op de thuisplaneet van de Thargoids.