Tetris krijgt een filmtrilogie ‘zonder rondrennende blokjes’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Tetris krijgt een filmtrilogie ‘zonder rondrennende blokjes’

De klassieke puzzelgame Tetris komt naar het witte doek en de makers ervan hebben al laten weten dat voor de game van de Russische computerprogrammeur Elksej Pazjitnov één film niet genoeg is. Tetris wordt een filmtrilogie, zo zei producer Larry Kasanoff tegen Empire Online.

Er is nog weinig bekend over de filmreeks en Kasanoff wil dat het verhaal een verrassing blijft. Hij spreekt in ieder geval zelf over een “grote science-fiction film” met een verhaal dat in de drie films doorloopt. “Het gaat in ieder geval niet over blokjes met benen die in de film rondrennen”, zei Kasanoff. “Maar het is geweldig dat mensen dat denken. Daardoor wordt de lat laag gelegd!”

De producer kwam bij het verhaal voor de filmreeks toen hij aan Tetris dacht en “het thema over het scheppen van orde uit chaos”. Er wordt al gecast voor de eerste film die binnenkort zal worden opgenomen. Kasanoff lijkt er vertrouwen in te hebben dat de verhaallijn geheim kan worden gehouden. “Ik weet zeker dat het niet iets is waar je aan denkt. Niemand is ook maar een klein beetje te weten gekomen wat wij aan het doen zijn.”